OudWeb-nieuwsbrief 2021

 

Lieve mensen,

 

Het is voor iedereen een b(iz)ar en verdrietig jaar geweest, maar we kijken positief naar het komend jaar ondanks het sobere – maar daardoor ook knusse – begin!


Ook mijn leven is veranderd. In maart werd ik door de omstandigheden gedwongen om de drie lopende HOVO-cursussen online af te maken. Ik wist niets van het online-gebeuren en wat je ervoor nodig hebt – software? webcam? – en stortte mij in het digitale online-diepe. Zeer tot mijn verrassing vond ik het fascinerend en ik begon met mijn OudWebinars (de ruïnes komen naar u toe!). Intussen heb ik glasvezelkabel laten aanleggen, mijn pc's vernieuwd, studiolampen gekocht en een klein studiootje ingericht. Heel toepasselijk in wat eens Ruud's doka was!

 

HOVO-collegereeksen
In het najaar heb ik mijn twee HOVO-collegereeksen (Leiden & Rotterdam) geheel online gegeven. Ook in het voorjaar 2021 zal dat het geval zijn, dus waar u ook woont – in Goes, Maastricht, Groningen of Lochem – u kunt met deze reeksen meedoen: Etrusken (HOVO Leiden), Romeinen (HOVO Utrecht) & Op het grensvlak van geschiedenis & mythe (HOVO Amsterdam). 
Via deze speciale HOVO-pagina krijgt u meer informatie.

 

OudWebinars
Ik heb afgelopen twee maanden al mijn energie en tijd gestoken in de lopende cursussen en studiedagen. Daardoor heb ik weinig tijd gehad voor mijn eigen OudWebinars, maar dát gaat veranderen. Ik zit boordevol plannen en nieuwe projecten. Wilt u vrijblijvend op de hoogte gehouden worden over nieuwe OudWebinars, stuur dan uw e-mailadres op via dit formulier
Nog dit jaar aandacht voor Ostia, Palmyra en …… kijk een HIER.

Zutphen-lezingen
Door de huidige omstandigheden heb ik moeten besluiten om – als het 'normale' leven weer een feit is – de lezingen in Zutphen niet meer voor te zetten. Het was een mooie tijd, de locatie schitterend en de samenwerking met de beheerder heel fijn. Misschien dat we in de toekomst incidenteel samen iets organiseren? Wie weet, maar de lezingen (een keer in de drie weken) komen niet meer terug. 


Studiedagen
Ook mijn laatste Leidse studiedagen heb ik online gegeven. Voor mij zaten daar meer voordelen dan nadelen aan (bijv. geen reistijd van zes uur!) en ook deelnemers noemden die prettige bijkomstigheid. Maar ja, de museale ambiance ontbrak natuurlijk! Voorlopig wacht ik even af om in een later stadium te kijken wat mogelijk is. 


en nog even dit …. 

BOL.COM Mocht u wel eens iets bij deze goede internetwinkel bestellen (ik koop er al zolang BOL.COM bestaat!), dan zou het fijn zijn als u dat doet via de link op mijn startpagina. Ik ontvang dan een kleine commissie en daarvan kan ik OudWeb.nl in de lucht houden! Uiteraard staat uw privacy op één en kan ik niet zien wie wat koopt!


Via de OudWebinars & e-mail kunnen we contact houden!

Blijf gezond!

Annet van Wiechen