OudWeb-reeksen online

 

Organisatie & spreekster: archeologe Annet van Wiechen (conens & van wiechen)

Een goede gelegenheid om het nu even te vergeten en in het verleden op zoek te gaan naar spannende verhalen, bijzondere ontwikkelingen of markante personen.

Vanaf eind mei 2021 begin ik met speciale OudWeb-reeksen waarin ik een bepaald onderwerp of een bepaalde periode behandel in totaal vijf uur, verdeeld over tien sessies van elk ca. dertig minuten. U kunt de afleveringen bekijken op het moment dat u het schikt, zoals bij mijn OudWebinars. Als u zich ingeschreven en betaald hebt, dan is de hele reeks drie maanden voor u beschikbaar.

Kosten per reeks: € 60.00 en dat is INCLUSIEF een papieren syllabus die ik u toestuur (gewoon per post!).

Ik heb gekozen voor deze online-methode omdat ik graag mijn kennis, vergaard in de afgelopen veertig jaar, met u wil delen en ik kan putten uit een groot dia-archief nagelaten door mijn partner Ruud Conens. Ik vind het fijn om op deze manier zijn liefde voor het fotografisch beeld en mijn passie voor het verleden met u te delen. Uiteraard vul ik deze beelden aan met objecten uit diverse grote musea die hun collectie graag met geïnteresseerden willen delen, zoals bijvoorbeeld de uitstekende website van het British Museum te Londen.

Gezien de situatie dat er voorlopig geen fysieke studiedagen mogelijk zijn – en eerlijk gezegd zie ik wat dat betreft de toekomst somber in – maken mijn online-OudWeb-reeksen een fijne 'reis' mogelijk vanuit uw eigen (tuin)stoel.

 

beschikbaar: 

 

♦ De wereld van de eeuwenoude pelgrim
   Voor meer informatie klik HIER

♦ De wereld van de Grieken
   Voor meer informatie klik HIER.

♦ De beeldtaal van de Griekse tempels
   Voor meer informatie klik HIER.

 

 

 

Binnenkort: 

De wereld van de Hettieten

Ik neem u in deze OudWeb-reeks mee naar het hart van Klein-Azië (Turkije) waar archeologen de Hettieten hebben 'teruggevonden'. De Hettitische vorsten zijn misschien tegenwoordig iets minder bekend dan hun Egyptische collegae met wie ze uitvoerig correspondeerden. Hoofdzakelijk komt dat omdat ze niet die grootse grafmonumenten met inhoud hebben nagelaten. Er is geen graf van een Hettitische "Toetanchamon" gevonden (maar in de archeologie weet je nooit wat je morgen vindt!), geen goud en geen tot de verbeelding sprekende mummiemaskers. Maar toch, de duizenden kleitabletten gevonden in Hattusa en andere opgravingen in Turkije zijn een zeer rijke bron. Dankzij die kleitabletten kunnen wij ook een beetje de groot-koningen, groot-koninginnen en die mensen leren kennen die meestal anoniem blijven. Gecombineerd met de archeologische resten van tempels, burchten, stadsmuren en gebruiks-voorwerpen schets ik een beeld van hun wereld die rond 1200 vC ten onder ging.