tijdgrens-overschrijdende themata

drs. Annet van Wiechen

 

Jarenlang hebben we gezworven door ruïnes en in kerken. Je oog valt dan ineens op een detail en je denkt bij jezelf: dat heb ik eerder gezien maar in een volstrekt andere context. Op dát moment ga ik op onderzoek uit. Toen ik Alexander de Grote tegenkwam in de middeleeuwse kloostergang van Moissac en later op de middeleeuwse mozaïekvloer in een kerk in Otranto (Z-Italië), dook ik in dit fascinerend onderwerp. Het resultaat is ⇒ mijn OudWeb-reeks De Mythische Alexander. Er zijn veel, letterlijk de tijdgrens-overschrijvende themata, zoals Vergilius in de kerk of het sjaalvogeltje. Hieronder vindt u enkele OudWebinars met die bijzondere thema. 

 

U klikt op de onderstaande icoontje-linken en komt dan op de registratiepagina. U geeft uw naam en e-mailadres op en u bekijkt het OudWebinar. U kunt - als u dat wilt - door de OudWebinar heen en weer gaan (scrollen) en ophouden of beginnen wanneer u wilt!
Het beeld komt het best over als u de rechter 'vergroot'knop aanklikt, dan wordt de achtergrond zwart en dus prettiger voor het oog!
Mocht er iets vastlopen, misgaan of anderszins ....
laat het me weten via de directe chat-mogelijkheid rechts in de pagina (ook voor uw vragen) of via contact.

 

Wilt u geregeld op de hoogte gehouden worden m.b.t. nieuwe OudWebinars?
Laat het me weten via deze pagina

Veel kijk- & luisterplezier!

Annet van Wiechen

Ik zag hem eerst in de S.Vitale te Ravenna, daarna in het Louvre en in het Israel Museum te Jeruzalem. Op onderzoek (42 min).

Vergilius (70-19vC) was een groots dichter die vanaf de oudheid ook bekend werd als profeet, reisleider, tovenaar ... (42 min).

Een zwerftocht op zoek naar struisvogel-eieren, van Ur naar Urbino en terug.
(47 minuten)

De Laocoön-groep in het Vaticaans museum is al ruim 500 jaar een inspiratiebron. De mythe, de feiten & het probleem (40 min).

De spinario in het Capitolijns museum is een van de vele Romeinse (?) doornuittrekkers. Is er een 'oer'- beeld? (30 min).

De doornuittrekker ging niet met het Romeinse rijk ten onder. Hij bleef zichtbaar en bleef inspireren, zo blijkt ... (40 min).