voor een voorproefje
van de EZEL klik hier

 

29,90
(incl. 9% BTW)
ISBN 978-90-9028314-2

 te koop via internet  & thuisgestuurd

rechtstreeks bij auteurs

*  de EZEL via bol.com

 

 

 

 

NRC: "mix van heden en verleden doet fijnzinnig recht aan
een intelligent en verguisd dier"
.
De Telegraaf: de auteurs "laten alle kanten van het dier zien
in hun prachtig geïllustreerd boek"
.
Biblion: "de teksten zijn van hoog niveau en vlot. ... Zeer aantrekkelijk voor historisch geïnteresseerden, literatuur-, kunst- èn dierenliefhebbers"
"Er is maar een conclusie: kopen dat boek", aldus de recensent
voor het Reynaertgenootschap.
"Wat een ontzettend interessant, fraai vormgegeven en
rijk geïllustreerd boek", aldus de redactie van VIND.

Ezels kwamen we overal rond de Middellandse Zee tegen. Pak-, rij- en trekezels, ze werden voor van alles en nog wat gebruikt. En hoe vaak bloedde niet ons hart als we zagen en hoorden hoe die trouwe ezels werden geslagen en geschopt. Vooral jongetjes hadden er een handje van om de ezel hun aanwezigheid overal én venijnig te laten voelen.

De ezel stal ons hart met zijn geduld én zijn eigenzinnigheid. We verdiepten ons in de geschiedenis van de ezel en raakten gefascineerd door de muziekmakende ezel, de Gouden Ezel ...... zo'n rijke geschiedenis, we schreven er dit boek over....

Het boek de EZEL gaat niet over het levende dier met zijn mooie grote, wollige oren en zijn grote ogen of over zijn verzorging. De ondertitel - Archeologie, geschiedenis, cultuur, kunst & literatuur - zegt het al. Hoe gebruikte en bekeek de mens ezels? Hoe dacht hij over hen? Zo veelzijdig als de geschiedenis en cultuur van de mens is, zo gevarieerd en veelzijdig is die van de ezel en zijn bastaarden. Dit boek kan natuurlijk niet de ongelooflijk rijke ezel-historie in zijn geheel behandelen. De EZEL gaat vooral over de ezel in het Middellandse Zeegebied en Europa en in de keuze van de onderwerpen hebben we ons laten leiden door persoonlijke voorkeuren. 

Auteurs: 
Ruud Conens (1946-2010) en Annet van Wiechen (1954) deelden ruim 32 jaar leven en werk. Hun passie: de oudheid en de middeleeuwen. Op hun reizen fotografeerde hij het verleden dat zij als klassiek archeologe bestudeerde. Rond de Middellandse Zee kwamen ze veel werkezels tegen. Gegrepen door hun harde leven én door de fantastische Romeinse roman De Gouden Ezel  doken ze de ezelgeschiedenis in. Het resultaat is dit boek én een reeks boeiende presentaties over de veelzijdigheid van de ezel in archeologie, geschiedenis, kunst, cultuur & literatuur.