boeken over de zeven wereldwonderen

 

 

Hier staan elke boeken over de zeven wereldwonderen die nog verkrijgbaar zijn (doorklik mogelijkheid via rechterkolom).

 

The seven wonders of the ancient world
Zes auteurs (archeologen) laten hun licht schijnen over de klassieke wereldwonderen. In elk hoofdstuk wordt één wereldwonder beschreven en worden de klassieke teksten genoemd over dat wereldwonder. Het boek is in 1988 voor het eerst gepubliceerd en dit is een ongewijzigde herdruk, daardoor is het boek zeker niet meer up-to-date. Het geeft een goed overzicht van de wereldwonderen en de antieke teksten. De beknopte bibliografie (alleen Engelstalige boeken en artikelen) biedt de mogelijkheid tot verder onderzoek.

Die sieben Weltwunder
Een compact boekje (128 p., 7e bijgewerkte dr. 2007) dat uitgaat van de antieke teksten, die ook voor een groot deel in Duitse vertaling worden gegeven.
Kort, bondig en goed.

Gizeh & pyramids 2017
In Engelse of Duitse uitgave, geschreven door Mark Lehner & Zahi Hawass. Standaardwerk, zeer uitgebreid (560 p. in Duitse editie) met veel tekeningen en kleurenfoto's.

The mystery of the hanging garden of Babylon 2013
Stephanie Dalley is een expert in oud-Babylonisch en de Mesopotaamse cultuur. Ze heeft een leuk boek (270 p.) geschreven over haar theorie m.b.t. de hangende tuin van Babylon, die in haar optiek in Nineveh te vinden is! Goed, helder en duidelijk geschreven, met veel tekeningen en foto's.
Zij schreef ook desbetreffend hoofdstuk in de tentoonstellingscatalogus Nineveh.

 © conens & van wiechen drs. A. van Wiechen