lezing: mens & ruïne

zaterdag 7 juli 2018

inschrijven z.s.m.

 

Een ruïne is een verwoest of door ouderdom vervallen gebouw. Een ruïne herinnert aan het verleden in positieve of negatieve zin, maar kan ook in praktische zin gebruikt worden bijvoorbeeld als steengroeve. Kunstenaars verbeelden en schrijvers dichten al eeuwen over ruïnes. Een ruïne geeft inzicht in het verleden (archeologie), maar kan ook zo gemanipuleerd worden dat alleen het gewenste verleden zichtbaar blijft.  Er zijn zelfs mensen die ruïnes zo mooi of romantisch vinden dat ze ruïnes bouwen in hun tuin! 

Hoe dan ook, ruïnes stemmen altijd tot nadenken en mijmeren!    

 

Locatie Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden 
Bereikbaarheid: klik hier

Tijd De lezing begint om 13.30u (precies) en is rond 15.30u afgelopen.
Er is rond 14.30u een korte pauze (ca. 10 minuten).

Kosten  € 25,00 p.p. per lezing
INclusief BTW & syllabus, maar EXclusief thee/koffie & de museumtoegang (gratis voor museumkaarthouders, anders € 12,50 p.p.).

Inschrijving U schrijft zich in voor deze lezing door vóór 28 juni 2018 €25,00 p.p. over te maken op mijn bankrekeningnummer en door u op te geven via deze link of per telefoon (0573-256272 antwoordapparaat). Ik stuur u dan direct de bankgegevens.

Annuleert u uw reservering voor deze lezing vóór 28 juni 2018, dan ontvangt u het betaalde bedrag terug minus € 3,- administratiekosten.
Bij latere annulering van uw inschrijving of bij onderbreking van de lezing is restitutie van het inschrijvingsgeld niet mogelijk. 
De lezing gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Mocht de lezing niet doorgaan, dan ontvangt u uiteraard het betaalde bedrag geheel terug.