studiedag leiden

Hettieten & hun duizend goden

zaterdag 11 maart 2017

inschrijven vóór 1 mrt 2017

 

De RMO-tentoonstelling Koninginnen van de Nijl (t/m 17 apr) laat beroemde Egyptische koninginnen en hun entourage zien.  Ze correspondeerden met hun tijdgenoten, de Hettitische groot-koning(in).          

Wie waren de Hettieten?

Op deze studiedag wil ik u graag meenemen naar de prachtige archeologische resten van de Hettieten in centraal Klein-Azië (Turkije), o.a.  hun hoofdstad Hattusa en het nabij gelegen rotsheiligdom Yazılıkaya.  We zullen o.a. ook  grootkoningin Poedoechepa, echtgenote van Hattoesjili III, leren kennen. Toen de Egyptische farao Ramses II in een brief aan haar klaagde over het feit dat zijn Hettitische bruid maar niet kwam, antwoordde ze kort: “je moet vertrouwen in me hebben”.

 • •

Locatie Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden 
Bereikbaarheid: klik hier

Tijd De studiedag begint om 11.00u (precies) en is rond 16.30u afgelopen. De dag bestaat uit vier lezingen van ca. 60 minuten. In de ochtend en middag is er een korte pauze en de lunchpauze is van 13.30-14.30u.

Kosten studiedag  € 49,00 p.p. 
INclusief BTW & syllabus, maar EXclusief thee/koffie, lunch & de museumtoegang (gratis voor museumkaarthouders, anders € 12,50 p.p.).

Inschrijving U schrijft zich in voor een of meer studiedagen door het bedrag vóór 1 maart 2017 over te maken op mijn bankrekeningnummer en door u op te geven via e-mail of per telefoon (0573-256272 antwoordapparaat). Ik stuur u dan direct de bankgegevens.

Annuleert u uw reservering voor de studiedag vóór 1 maart 2017, dan ontvangt u het betaalde bedrag terug minus € 3,- administratiekosten.
Bij latere annulering  van uw inschrijving of bij onderbreking van de studiedag is restitutie van het inschrijvingsgeld niet mogelijk. 
De studiedagen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.
Mocht de studiedag niet doorgaan, dan ontvangt u uiteraard het betaalde cursusgeld geheel terug.