lezing: zwarte farao's van nubië

 

 

lezing door egyptoloog Huub Pragt
georganiseerd door conens & van wiechen
donderdagmiddag 13 dec 2018
14.00-16.00u
locatie: Lochem, Hooiplukker

 

Van 16 dec tot 5 mei 2019 is in Assen de tentoonstelling te zien Nubië, land van de zwarte farao’s met voorwerpen uit de gehele periode van de Nubische beschaving, van 2400 v. Chr. tot ca. 350 na Chr. De tentoonstelling vertelt het verhaal over de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de zuidelijke Nubische koninkrijken. In de periode tussen 750 en 664 v. Chr. veroveren de Nubiërs Egypte. Deze periode waarin Zwarte Farao’s over het Egyptische rijk heersen is de 25ste dynastie en staat centraal in de expositie. Onder leiding van George Reisner verrichtten Wetenschappers van het Museum of Fine Arts Boston van 1916 tot 1920 archeologisch onderzoek in de omgeving van het oude Napata, de hoofdstad van het Nubische koninkrijk. Topstukken komen onder meer uit de piramiden van koning Taharka en koningin Malakaye.

Egyptoloog en Nubië-kenner Huub Pragt zal u in deze lezing kennis laten maken met Nubië, het land langs de Nijl ten zuiden van Egypte. 

Meer informatie over Huub Pragt, vindt u hier. Hij geeft lezingen, doet onderzoek, organiseert reizen, schrijft boeken ....  o.a.

 betalingsvoorwaarden, aanmelden en strippenkaart

 deze lezing of een lezingen-strippenkaart cadeau geven

klik hier om de Lochem-folder te zien of te downloaden